Leeftijd: Doelgroep: Aanbod:

Zoek in Sint-Idesbald:

 

DE ORGANISATIE - SINT-IDESBALD

Jaaroverzicht

 

 

Jaaroverzicht nieuwe stijl!

Wie OC Sint-Idesbald een beetje kent, weet dat we jaarlijks een beknopt jaarverslag samen pennen dat een inkijk biedt- weliswaar beperkt- in de werkingen van zorg minderjarigen, volwassenen en sociale economie. Omdat ons jaarverslag historisch eerder gelinkt was aan het VAPH-luik van OC Sint-Idesbald was tot vorig jaar het luik buitengewoon onderwijs (BuBaO en BuSO) in dit gezamenlijk jaarverslag nog niet meegenomen. Het voorliggend jaaroverzicht 2016 trekt een streep onder deze geschiedenis en gaat consequent voor de volledige geïntegreerde werking van Sint-Idesbald, dus inclusief buitengewoon onderwijs. Hiermee zitten we op dezelfde lijn als onze website en ons huistijdschrift Idesbl@d!

Was het al moeilijk om in de vorige versie van onze jaarverslagen te beslissen welke aspecten we in beeld zouden brengen, met de toevoeging van onze beide scholen werd dit een nog grotere uitdaging… Daarom zetten we nog een stap verder. Onder de motto’s ‘less is more’ en ‘beelden zeggen meer dan woorden’, is het jaaroverzicht vooral een beeldverhaal geworden met korte stukjes duidende tekst en daarnaast een aangepaste digitale versie, geïntegreerd in onze website.

 

Het strategisch kompas houdt ons op koers

Het beeldverhaal 2016 is opgebouwd aan de hand van ons strategisch kompas dat we ook al in 2015 voor ogen hielden. Een strategische oefening met onze eigen deelwerkingen buitengewoon onderwijs, zorg minderjarigen, zorg volwassenen en sociale economie bracht ons tot 8 gezamenlijke, strategische doelen die ons verbinden.

Het gaat over de kern van de zaak en geeft aan waarom we bestaan en doen wat we doen. Eigenlijk een voor de hand liggende structuur om een jaarverslag aan vast te hangen. De acht strategische doelen sluiten elkaar niet volledig uit maar leggen elk verschillende accenten. Ook krijgen ze niet evenveel gewicht toebedeeld. Zo is "we zetten het primair proces met onze cliënt en zijn netwerk centraal" hét strategisch doel dat we voorop stellen. Ondersteunend en in functie hiervan werken we aan onze organisatiewaarden en - cultuur, onze infrastructuur, expertise, zetten we in op vernieuwing en op engagement dat ook buiten de muren van onze organisatie gaat!

 

 

NIEUWS

Lees al het nieuws van de organisatie»
OC Sint-Idesbald warmt zich op!

Geplaatst op: 30/11/2017

Wie deze week een tijdje buiten moest zijn wist het al… winter is coming. Naast koude regen, natte kousen, lopende neuzen… kunnen we gelukkig ook beginnen uitkijken naar de Warmste Week.

OC Sint-Idesbald doet dit jaar zelf drie grote acties die week:

Ten Bunderen verkocht koekjes, organiseert een Kerstmarkt en gaat klussen. Dit doen ze om enkele projecten mogelijk te maken om met dieren te werken als zinvolle dagbesteding.

Pas Par Toe verkoopt wafels om hun nieuw atelier (ze verhuizen binnenkort) een goede inrichting te kunnen geven.

En op campus De Zilten wordt tijdens de Warmste Week ook Radio Baldus georganiseerd. Daarmee willen we geen financiële opbrengst creëren, maar wél veel warmte opwekken!

Maak de Warmste Week dus nog een stukje gezelliger door aan één van bovenstaande initiatieven deel te nemen!


Lees verder »


Nieuw Idesbl@d ligt in de rekken

Geplaatst op: 26/10/2017

Lees hier het nieuwe nummer van ons Idesbl@d! Je leert er meer over het Bunderbos, 'Uzuz' en Super Marioland!


Lees verder »


  BEKIJK DE PUBLICATIES   LOG IN