Leeftijd: Doelgroep: Aanbod:

Zoek in Sint-Idesbald:

 

DE ORGANISATIE - SINT-IDESBALD

Jaaroverzicht

 

 

Jaaroverzicht nieuwe stijl!

Wie OC Sint-Idesbald een beetje kent, weet dat we jaarlijks een beknopt jaarverslag samen pennen dat een inkijk biedt- weliswaar beperkt- in de werkingen van zorg minderjarigen, volwassenen en sociale economie. Omdat ons jaarverslag historisch eerder gelinkt was aan het VAPH-luik van OC Sint-Idesbald was tot vorig jaar het luik buitengewoon onderwijs (BuBaO en BuSO) in dit gezamenlijk jaarverslag nog niet meegenomen. Het voorliggend jaaroverzicht 2016 trekt een streep onder deze geschiedenis en gaat consequent voor de volledige geïntegreerde werking van Sint-Idesbald, dus inclusief buitengewoon onderwijs. Hiermee zitten we op dezelfde lijn als onze website en ons huistijdschrift Idesbl@d!

Was het al moeilijk om in de vorige versie van onze jaarverslagen te beslissen welke aspecten we in beeld zouden brengen, met de toevoeging van onze beide scholen werd dit een nog grotere uitdaging… Daarom zetten we nog een stap verder. Onder de motto’s ‘less is more’ en ‘beelden zeggen meer dan woorden’, is het jaaroverzicht vooral een beeldverhaal geworden met korte stukjes duidende tekst en daarnaast een aangepaste digitale versie, geïntegreerd in onze website.

 

Het strategisch kompas houdt ons op koers

Het beeldverhaal 2016 is opgebouwd aan de hand van ons strategisch kompas dat we ook al in 2015 voor ogen hielden. Een strategische oefening met onze eigen deelwerkingen buitengewoon onderwijs, zorg minderjarigen, zorg volwassenen en sociale economie bracht ons tot 8 gezamenlijke, strategische doelen die ons verbinden.

Het gaat over de kern van de zaak en geeft aan waarom we bestaan en doen wat we doen. Eigenlijk een voor de hand liggende structuur om een jaarverslag aan vast te hangen. De acht strategische doelen sluiten elkaar niet volledig uit maar leggen elk verschillende accenten. Ook krijgen ze niet evenveel gewicht toebedeeld. Zo is "we zetten het primair proces met onze cliënt en zijn netwerk centraal" hét strategisch doel dat we voorop stellen. Ondersteunend en in functie hiervan werken we aan onze organisatiewaarden en - cultuur, onze infrastructuur, expertise, zetten we in op vernieuwing en op engagement dat ook buiten de muren van onze organisatie gaat!

 

 

NIEUWS

Lees al het nieuws van de organisatie»
Een nieuw Idesbl@@dje komt uit haar eitje gekropen

Geplaatst op: 28/03/2018

Lees hier het nieuwe nummer van ons Idesbl@d! We stellen er de website watikwil.be voor, nemen jullie mee door het verhaal van 't Klokje en zijn wel een beetje trots op onze initiatieven op vlak van mobiliteit. Daarnaast zijn er weer veel leuke momenten geweest waarvan je tekst en beeld kan vinden. Zeker doen!


Lees verder »


Radio Baldus

Geplaatst op: 09/01/2018

Eind vorig jaar deden we voor de eerste maal enkele acties voor de Warmste Week. We maakten Radio op onze campus, liepen ons warm, bakten wafels, verkochten koekjes en organiseerden een Kerstmarkt.


Lees verder »


  BEKIJK DE PUBLICATIES   LOG IN