Leeftijd: Doelgroep: Aanbod:

Zoek in Sint-Idesbald:

 

DE ORGANISATIE - SINT-IDESBALD

Jaaroverzicht

 

 

Welkom

2017 is voor de wereld het jaar geweest van #metoo en fake news. Wíj zullen ons herinneren dat we begin 2017 groen licht kregen om onze nieuwbouwplannen op campus De Zilten in realiteit om te zetten, dat de nieuwe financiering voor volwassen personen met een beperking effectief is ingegaan, dat ondersteuningsnetwerken opgestart werden in het onderwijs om de doelstellingen uit het M-decreet mee te helpen realiseren…

En naast deze grote lijnen hebben we ook veel – op het eerste zicht - kleinere zaken gerealiseerd voor en met onze leerlingen en cliënten. Die dialoog is de laatste jaren alleen maar intensiever geworden, en resulteert in boeiende projecten: buurtvervlechting organiseren, ouders op andere manieren betrekken in het kader van Gelijke Onderwijs Kansen, digitale tools ontwikkelen zodat elkeen regie van hun eigen leven zoveel mogelijk kan opnemen…

In deze inleiding lichten we graag nog drie ingrijpende veranderingen toe die onze organisatie in 2017 kleurden. 

Sociale economie

In de loop van de voorbije jaren bleek dat de sectoren onderwijs, zorg én werk aan een snel tempo aan het veranderen zijn. Om als organisatie de beste ondersteuning te blijven uitbouwen, voelden we ook dat we hiervoor moesten investeren om voldoende expertise te blijven houden. We hebben ervoor gekozen om voor onze diensten sociale economie de krachten te bundelen met Weerwerk vzw. Weerwerk vzw organiseert al tewerkstellingsprojecten voor de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen onder de koepel van Groep Broeders van Liefde.  Zij zullen nu ook onze historische sociale economieprojecten onder hun vleugels nemen, om zo toonaangevend en vernieuwend te blijven werken met onze doelgroep.

Nieuwe structuur onderwijs

Ook binnen de sector onderwijs beweegt er veel. Om naar de toekomst toe daadkrachtig te blijven gaan voor kwaliteitsvol onderwijs, hebben we onze structuur gereorganiseerd: één algemeen directeur onderwijs houdt zich bezig met het beleid van de toekomst, focust zich op samenwerkingsverbanden… Daarnaast zijn er twee directeurs heel operationeel bezig om de dagelijkse werking van dichtbij op te volgen, zowel voor het buitengewoon basisonderwijs als voor het buitengewoon secundair onderwijs. Dat moet ervoor zorgen dat we ons zowel beter kunnen focussen op wat er rondom ons gebeurt én tegelijk geconcentreerder bezig zijn met de werkvloer zelf. Een win-win-situatie.

Invoeren veranderingen minderjarigenwerking

Zorgteams, aanspreekpunten, behartigers… tot voor kort waren die termen nog onbestaande in onze organisatie. Na twee jaar bevragen, terugkeren naar onze uiteindelijke opdracht, medewerkers betrekken, … is in 2017 de minderjarigenwerking in een nieuwe structuur beginnen werken: meer autonome teams, kortere communicatielijnen, meer inspraak én verantwoordelijkheid voor medewerkers, een grotere focus op het netwerk van onze cliënten, … Dat is de richting die we verder willen inslaan, en waar nu al een grote stap in werd gezet.  Zoals vorig jaar is ons strategisch kompas de rode draad doorheen ons jaaroverzicht. Grasduin verder in deze brochure voor een meer volledig overzicht. Op de website vind je ook alles nog eens mooi digitaal weergegeven.

Veel leesplezier.

Het directieteam

 

NIEUWS

Lees al het nieuws van de organisatie»
Met het nieuwe jaar komt ook een fonkelend nieuw nummer van idesbl@d

Geplaatst op: 11/01/2019

Lees hier hoe de Warmste week ook in allerlei actitviteiten aanwezig was in Sint-Idesbald. En uiteraard nog veel meer! 


Lees verder »


Met het vallen van het Idesbl@d

Geplaatst op: 02/11/2018

Met het vallen van het blad valt er opnieuw een Idesblad in vele postbussen. Bekijk je deze editie over onder andere ons 65-jarig bestaan liever digitaal, dan kan je op deze pagina terecht.


Lees verder »


  BEKIJK DE PUBLICATIES   LOG IN