Leeftijd: Doelgroep: Aanbod:

Zoek in Sint-Idesbald:

 

ZORG - VOLWASSENEN

De Pas Par Toeter

Gepubliceerd op: 02/04/2019
Nieuws >> Zorg Volwassenen

Nee, het is geen typefout. Ja, u leest het goed.
De Pas Par TOETER is een krantje van en voor de cliënten van het vrijetijds- en ontmoetingscentrum Pas Par Toe.

Stagiair Sylvia Maddens vertelt je er alles over.  

Als opdracht voor mijn eindwerk moest ik een agogisch veranderingsproces opzetten. We deden op team hiervoor een denkoefening en kwamen met het idee te werken rond de communicatie tussen onze voorziening en andere doelgroepen. De belangrijkste doelgroepen voor ons zijn de cliënten en hun netwerk en dus besloten we ons eerst op deze doelgroep te focussen.

Opzet:

Ik begon met een bevraging van de netwerken. De ouders werden uitgenodigd voor een gesprek rond de tevredenheid van de communicatie met onze voorziening. Na deze gesprekken bleek dat de ouders best wel tevreden zijn, enkel de gebruikersraad en het bijhorende verslag leek voor hen onduidelijk, alsook de brieven met info rond het VAPH zijn te moeilijk.

Bij het team merkte ik vooral een communicatiedrang om ouders meer op de hoogte te houden van de activiteiten in Pas Par Toe.

Om aan beide tegemoet te komen beslisten we een krantje te maken, waar alle nodig info zal meegegeven worden. Het krantje wordt gekoppeld aan de gebruikersraad, want het verslag staat voortaan in het krantje.  Het krantje komt dus  3 maal per jaar uit. We proberen alles  zo eenvoudig mogelijk  te schrijven en werken vooral met foto’s.

Werkwijze:

We stelden een redactie samen met 4 cliënten en mezelf. Na een brainstorm wat er precies wel/niet in het krantje zou komen, verdeelden we de taken. Ik hield hierbij rekening met de wensen en de mogelijkheden van de medewerkers. Zo heeft iedereen nu min of meer vaste taken binnen de redactie. Eigenlijk doen de cliënten alles zelf. Mijn taak is vooral alles coördineren en hun artikels knippen en plakken in ons Publisher bestand.

Het krantje kreeg via een wedstrijd de naam: De PasParToeter.


Het maakt onze cliënten ongelooflijk trots want het is echt ‘hun’ krantje en iedereen is super enthousiast om mee te werken. Ook ik ben super trots op hen!

Het is voor mij een mooie afsluiter na 2,5 jaar stage in Pas Par Toe. Ik kan met een tevreden gevoel terugblikken.

 

Sylvia Maddens - stagiair Pas Par Toe

Laatst vernieuwd: 18/04/2019 om 14:28

Terug

RESERVATIE info- en advies loket volwassenen

In het loket kan je terecht voor advies, informatie en ondersteuning.
Onze begeleiders geven je uitleg over een handicap, bieden je hulp bij administratieve zaken, helpen je zoeken naar de gepaste hulp en geven, indien van toepassing, beperkte opvoedingsondersteuning.

Klik hier om een afspraak te maken »

KALENDER

  BEKIJK DE PUBLICATIES   LOG IN