Leeftijd: Doelgroep: Aanbod:

Zoek in Sint-Idesbald:

 

DE ORGANISATIE - SINT-IDESBALD

Sint-Idesbald en Sint Jan de Deo worden samen Inoa

Gepubliceerd op: 29/03/2024
Nieuws >>

We zijn heel blij jullie te mogen laten weten dat Sint-Idesbald en Sint Jan de Deo voortaan verdergaan onder de naam Inoa!

 

Sint-Idesbald, de koepelnaam voor dienstverlening voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking en onderwijs, én Sint Jan de Deo zijn sinds 1 januari 2023 administratief één organisatie geworden, vanaf nu gaan ze nu samen verder onder de naam Inoa.

Traject

Pascal Van Parys, algemeen directeur : "Aan de naamsverandering gaat een heel traject vooraf. We werken al verschillende jaren intensief samen met Sint Jan de Deo en in 2022 maakten we de keuze om deze samenwerking structureel uit te bouwen door één organisatie te worden. In een dynamisch zorg- en onderwijslandschap kwam hierbij meteen de uitdaging om ons al één organisatie opnieuw te profileren. Eind 2022 zijn we gestart met gesprekken met medewerkers en externen over de kern van onze gezamenlijke identiteit en hoe we die kunnen uitdragen. Medewerkers uit alle werkingen werden betrokken in een oefening en elke medewerker kon ook zelf voorstellen doen voor een nieuwe naam."

 

Inoa staat voor innovatie en tegelijkertijd is het een verwijzing naar het feit dat onze organisatie niemand achterlaat, dat iedereen welkom is. Er is bewust gekozen voor een naam die atypisch kan aanvoelen voor een organisatie binnen welzijn en onderwijs, een korte naam met positieve, open klanken.

 

De organisatie en dienstverlening blijft ongewijzigd. Voor de ongeveer 750 kinderen, jongeren, volwassenen in de begeleidingstrajecten en de 300 leerlingen zal enkel het logo en de naam veranderen. We blijven vernieuwen, volharden en verbinden met externe partners, in onderwijs- en beleidingstrajecten en met onze medewerkers.

 

Historische stap

We beseffen dat voor vele mensen – al of niet verbonden met Sint-Idesbald of Sint Jan de Deo - de vertrouwde historische namen nog steeds belangrijk zullen blijven. Tegelijkertijd geloven we dat de naam 'Inoa' de werking van vandaag weerspiegelt. "We hebben een positief gezicht gegeven aan een organisatie in beweging. Als medewerker én als directeur ben ik heel trots op onze aanpak, we zijn uniek in hoe we onze opdracht zien en vervullen. Het is uit dankbaarheid voor onze medewerkers die elke dag aan de slag gaan met de kinderen, jongeren, leerlingen en volwassenen en tegelijkertijd omdat we trots zijn op de stappen die onze kinderen, jongeren, leerlingen en volwassenen zetten in hun individuele trajecten," besluit Pascal Van Parys.

Laatst vernieuwd: 29/03/2024 om 10:47

Terug
  BEKIJK DE PUBLICATIES   LOG IN