Leeftijd: Doelgroep: Aanbod:

Zoek in Sint-Idesbald:

 

ZORG - VOLWASSENEN

Vakantieverhalen 2019

Gepubliceerd op: 24/09/2019
Nieuws >> Zorg Volwassenen

De zomer zit er nu écht wel op. Maar niets is leuker dan nog even te mijmeren over de voorbije periode. 
Ook onze cliënten delen graag hun avonturen. 

Ondanks het hitterecord konden we ook dit jaar rekenen op  heel wat belangstelling voor ons zomerprogramma. 
Opnieuw sloegen de residentiële woondiensten en het activiteitencentrum Pas Par Toe de handen in elkaar om een passend vakantieprogramma aan te bieden. De activiteiten werden zorgvuldig gekozen in overleg met de cliënten. 
Zo konden onze Club Brugge fans een kijkje gaan nemen in het Jan Breydelstadion, onze waaghalzen voluit gaan in Plopsaland en onze waterratten genieten van glijbanen en bubbels in het zwembad. 
Uiteraard mag een dagje zee en een traditionele zomer barbeque niet ontbreken aan het lijstje. 

Eline Defieuw - orthoagoge Meander en Pas Par Toe



   Eén van de leukste dagen van deze zomer was voor mij, als trouwe Club Brugge  supporter,     het bezoek aan het Jan Breydelstadion. 
   Het was leuk om eens plekjes te mogen bezoeken waar we anders niet mogen  komen. Zo         mochten we de kleedkamers eens zien en de loges. Maar we mochten  ook tot vlak naast de     grasmat gaan. 
   Ik heb een abonnement en ga alle thuismatchen kijken. Voor mij was dit dus een  speciale         dag. Spelers hebben we niet gezien, het was zomerstop. Maar dat vond ik niet erg, want ik         had ze al gezien op de fandag 

Bjorn T. - bewoner Drempel de Zilten 

 
  De Club Brugge dag vond ik ook één van de tofste dagen van deze zomer. Ik ben vroeger nog    steward geweest bij Club en ken het stadion dus wel een beetje. En toch heb ik nu ook                stukken gezien waar je anders geen toegang tot hebt.  
  Een gids vertelde allerlei interessante weetjes. Zo weet ik nu ook dat de Club een nieuw,          eigen (want nu delen ze het met Cercle Brugge) stadion zal bouwen op de grens tussen                                                                                                                         Knokke en Heist.  Zo leer je altijd bij.  

Jurgen V. - bewoner Drempel Kraaiaard

 

Ik heb deze zomer niet echt veel deelgenomen aan het vakantieprogramma van Pas Par Toe. Het zag er allemaal heel leuk uit, maar het is een beetje te druk. In de zomer sluit er ook veel "jong geweld" aan, ik kan dat niet meer aan.
Ik heb wel genoten van het bezoek aan de boerderij van Nel, onze begeleidster, heel leuk. Dat was een uitstap met alleen onze leefgroep. Op de boerderij waren er koeien, varkens en ook geitjes. 
Het was juist één van de warmste dagen van deze zomer. Het was voor ons warm, maar de beestjes wisten ook van de warmte.
We hebben dan ook niet super veel gedaan: een kleine rondleiding, en dan een welverdiend crèmeke. Dat smaakte nog beter dan anders, doordat het zo warm was. 
We hebben ook een beetje verse melk meegebracht naar huis, maar dat was voor de anderen. Ik ben geen melk drinker. 
Ik kijk al uit naar volgende zomer. 

Marijke V. - bewoonster Drempel de Zilten

 

 

Een activiteit die ik ook wel leuk vond was de daguitstap naar Plopsaland. We zijn met de trein geweest en de begeleiding had voor ons ook een picknick voorzien. Ter plaatse werden er 2 groepen gevormd, een actievere groep die veel achtbanen en attracties heeft gedaan en een rustigere groep die meer naar de shows wou gaan kijken. Ik ben met de rustige groep op stap geweest omdat ik niet zo van achtbanen houd. Zo heb ik wel de afscheidsshow gezien van Samson en Gert. Dat was zeker de moeite. 
Het was leuk om nog eens mensen van Pas Par Toe terug te zien. De meeste kende ik nog van vroeger, toen ik daar zelf ook nog ging. 

Jurgen V. - Bewoner Drempel Kraaiaard




Ik ben meegeweest op de hotelreis naar Blankenberge. Die werd ook georganiseerd door de vakantiewerking. Er waren ook mensen mee van de Lochting, mensen die we anders niet zien. Het was plezant om zo nieuwe mensen te leren kennen. 
Bij het begin van de reis kregen we een boekje met het programma van de reis. Zo wist ik een beetje wat er ging gebeuren. 
We hebben ook mooi weer gehad. Behalve op de dag dat we een boottochtje maakten. Toen was het regenachtig. Het was dus een hobbelig tochtje, maar ik had er geen last van.
Het eten was ook heel erg lekker. 's Avonds was er een buffet waarbij we konden kiezen tussen vlees of vis. Ik eet héél graag vis, en ik heb dan ook iedere avond vis genomen. We hadden een mooie kamer. Ik vond het wel eens leuk, die luxe van een hotel. Ik heb er van genoten.  

Regina P. - bewoonster Drempel Kraaiaard

Laatst vernieuwd: 27/09/2019 om 13:43

Terug

RESERVATIE info- en advies loket volwassenen

In het loket kan je terecht voor advies, informatie en ondersteuning.
Onze begeleiders geven je uitleg over een handicap, bieden je hulp bij administratieve zaken, helpen je zoeken naar de gepaste hulp en geven, indien van toepassing, beperkte opvoedingsondersteuning.

Klik hier om een afspraak te maken »

KALENDER

  BEKIJK DE PUBLICATIES   LOG IN