Leeftijd: Doelgroep: Aanbod:

Zoek in Sint-Idesbald:

 

ZORG - MINDERJARIGEN

VIA

 

In VIA bieden we een individueel traject aan jongeren vanaf 11 jaar. Vaak hebben de jongeren in VIA een GES+ label (ernstige gedrags- en emotionele stoornissen). Zij hebben nog meer dan andere jongeren nood aan veiligheid en beveiliging maar zeker ook aan nabijheid. We bieden een sterk individuele begeleiding aan en gaan samen met de jongere en hun context op zoek wat voor hen werkt, wat hun doelstellingen zijn, waar we naartoe willen. We proberen de noden van de jongere en zijn/haar netwerk in kaart te brengen en gaan daarmee aan de slag. Hiertoe is het belangrijk dat we kunnen voorbij het concrete gedrag kijken en ons steeds de vraag stellen wat de achterliggende nood is. Het is op die nood dat we een antwoord willen bieden.

 

Bekijk hier de folder.

Ernstige gedrags- en emotionele stoornissen; ernstige gedragsstoornissen ernstige emotionele stoornissen

NIEUWS

Lees al het nieuws van de Zorg Minderjarigen »
Twoape gaat van start!

Geplaatst op: 14/12/2018

Onder deze naam start het project psychiatrische dagbehanderling voor 32 kinderen en jongeren, waarin OC Sint-Idesbald de partner integrale jeugdhulp is, naast AZ Delta (Roeselare), Kliniek Sint-Jozef(Pittem) en het jan Yperman ziekenhuis (Ieper).

Kinderen, jongeren en medewerkers van campus De Zilten, Ten Bunderen en de Luwte gaven door wisselleren mee inhoudelijk vorm aan het nieuwe project Twoape, waarvoor onze dank!


Lees verder »


KSA schenkt fietsen

Geplaatst op: 16/10/2018

KSA Torrewachters van Rumbeke kiest elk jaar een goed doel om een deel van de opbrengt van hun feesten aan te schenken. Dit jaar kozen ze voor de kindwerking, om hen fietsen ter waarde van 1500 euro te geven. Een enorm leuk kado, waar onze kinderen heel blij mee zijn. Bedankt KSA!


Lees verder »RESERVATIE info- en advies loket minderjarigen

In het loket kan je terecht voor advies, informatie en ondersteuning.
Onze begeleiders geven je uitleg over een handicap, bieden je hulp bij administratieve zaken, helpen je zoeken naar de gepaste hulp en geven, indien van toepassing, beperkte opvoedingsondersteuning.

Klik hier om een afspraak te maken »

KALENDER

  BEKIJK DE PUBLICATIES   LOG IN