Leeftijd: Doelgroep: Aanbod:

Zoek in Sint-Idesbald:

 

ZORG - MINDERJARIGEN

VIA

 

In VIA bieden we een individueel traject aan jongeren vanaf 11 jaar. Vaak hebben de jongeren in VIA een GES+ label (ernstige gedrags- en emotionele stoornissen). Zij hebben nog meer dan andere jongeren nood aan veiligheid en beveiliging maar zeker ook aan nabijheid. We bieden een sterk individuele begeleiding aan en gaan samen met de jongere en hun context op zoek wat voor hen werkt, wat hun doelstellingen zijn, waar we naartoe willen. We proberen de noden van de jongere en zijn/haar netwerk in kaart te brengen en gaan daarmee aan de slag. Hiertoe is het belangrijk dat we kunnen voorbij het concrete gedrag kijken en ons steeds de vraag stellen wat de achterliggende nood is. Het is op die nood dat we een antwoord willen bieden.

 

Bekijk hier de folder.

Ernstige gedrags- en emotionele stoornissen; ernstige gedragsstoornissen ernstige emotionele stoornissen

NIEUWS

Lees al het nieuws van de Zorg Minderjarigen »
KSA schenkt fietsen

Geplaatst op: 16/10/2018

KSA Torrewachters van Rumbeke kiest elk jaar een goed doel om een deel van de opbrengt van hun feesten aan te schenken. Dit jaar kozen ze voor de kindwerking, om hen fietsen ter waarde van 1500 euro te geven. Een enorm leuk kado, waar onze kinderen heel blij mee zijn. Bedankt KSA!


Lees verder »


Forta Kuné wint Publieksprijs van de Jeugdhulp

Geplaatst op: 16/10/2018

Ons OOOC De Luwte werkt samen met enkele organisaties aan het project Forta Kuné (samen sterk), waarbij jongeren en een belangrijk persoon uit hun gezin of netwerk samen ervaringen opdoen buiten hun normale omgeving. Op de dag van de jeugdhulp op 11 oktober was Forta Kuné één van de vijf kanshebbers op de Prijs van de Jeugdhulp in de categorie 'Participatie binnen de jeugdhulp'. Die haalden ze net niet binnen, maar ze wonnen wél de Publieksprijs!


Lees verder »  BEKIJK DE PUBLICATIES   LOG IN