Leeftijd: Doelgroep: Aanbod:

Zoek in Sint-Idesbald:

 

BUSO

Sherpa Team

Wat is team Sherpa?

Team Sherpa is een pedagogisch ondersteuningsteam binnen onze school.  Zoals een sherpa een bergbeklimmer ondersteunt op zijn moeilijke weg naar de top, helpen de Sherpa leden de leerlingen en leerkrachten in het dagelijkse schoolverloop.

Wat doet het Sherpa team?

Eén van de taken van het Sherpa team is het organiseren van de time outwerkingen binnen onze school.  Zij zien toe op het time out lokaal en op de rusteilanden.  Plaatsen waar leerlingen terecht kunnen als er rust dient ingebouwd te worden omdat het wat moeilijk gaat in de les.

 

Het Sherpa team is ook een fitnesscentrum voor sociale vaardigheden binnen de school.  Als het moeilijk loopt is er Sherpa, maar Sherpa wil er ook zijn voor iedereen om onze leerlingen te versterken op sociale vaardigheden.  In het vak Samen Bewegen krijgen alle leerlingen onderbouw Rots en Water en groepsdynamische oefeningen.

 

Met een rugzak vol verschillende methodieken (rekzones, feelgoodplan, proactieve cirkels …) staan de Sherpa’s ook klaar om leerlingen individueel en klasgroepen extra te begeleiden.

 

Met het Sherpa team willen we als school de schoolloopbaan van onze leerlingen zo vlot mogelijk laten verlopen.

  BEKIJK DE PUBLICATIES   LOG IN